Low carbfikaHär om dagen var det min tur att bjuda på fika på jobbet. Jag passade på att testa några av de recept som jag fick in när jag efterlyste tips inför julen.

Birgitta Höglunds saffranskakor fick riktigt bra betyg, fyra av fem. Mina kollegor tyckte att dessa kakor var goda och om de hade haft problem med sitt blodsocker skulle de gärna ha ätit dessa kakor istället för lussekatter.

De pepparkakor jag bakade fick däremot ett svalare mottagande. Ett problem kan ha varit att jag hade lite för lite pepparkakskrydda hemma. De skulle egentligen ha varit lite kryddigare. Som kex till grönmögelost fick de ett högre betyg.

Mina kollegor fick också prova tryffel med passionsfruktssmak, tryffel med lakritssmak och flingsalt, och ischolkad med kardemumma, apelsin och vaniljsmak. De fick alla högt betyg. När jag gjorde den med passionfrukt, blev det en miss i beräkningarna så det var hälften så mycket choklad i (som ni märker är jag inte jättebra på att baka). Det drog ner betyget lite. Rätt gjorda är de utmärkta.

Detta fika – som höjde blodsockret minimalt – fick på det hela ett väldigt bra mottagande.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.