En av mina absoluta favoritjournalister – DN:s omutbara Maciej Zaremba – tar sig nu an vården. Idag börjar hans artikelserie ”Patienten och prislappen” med: Vad var det som dödade herr B? Som vanligt tar han en enskild människans problem upp till politisk nivå. Som vanligt är han genial i sitt berättande. Genom grundlig research och analys sätter han ord på samhällsproblem av rang; han klarlägger problemen som ingen annan kan. Denna gång gäller det styrningen av vården. Ett citat: ”Här måste läsaren ha tålmod. Om en flodhäst fick ihop det med giraffen skulle resultatet vara lika svårbeskrivligt som detta något som uppstår när offentligt finansierade sjukhus och vårdcentraler leker företag.”

LÄS DET!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.