WHO håller på att ta fram nya kostrekommendationer. Nu rapporterar BBC att det nya målet kommer att vara att få ner sockerkonsumtionen till maximal fem energiprocent: BBC News – WHO: Daily sugar intake ’should be halved’. Så här skriver de: ”WHO’s current recommendation, from 2002, is that sugars should make up less than 10% of total energy intake per day. The new draft guideline also proposes that sugars should be less than 10% of total energy intake per day. It further suggests that a reduction to below 5% of total energy intake per day would have additional benefits.”

Det här tror jag kommer att betyda mycket för folkhälsan. Intressant nog kommer även socker från fruktjuice att inkluderas i detta. Idag sockrar en del företag sina produkter med koncentrerad äpplejuice. Då kan de märka produkten med ”inget tillsatt socker”, samtidigt som produkten ändå innehåller 10 gram socker/100 gram.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.