Nu publicerar forskare ännu en studie som visar att typ 2-diabetiker som äter en lågkolhydratkost får bättre kontroll på sitt blodsocker än de som äter en lågfettdiet: Weight Loss, Glycemic Control, and Cardiovascular Disease Risk Factors in Response to Differential Diet Composition in a Weight Loss Program in Type 2 Diabetes: A Randomized Controlled Trial. Att få ner blodsockret och insulinnivåerna är a och o vid diabetes. Det skyddar ögon, njurar, hjärna och hjärta från att ta skada. När insulinnivåerna går ner i kroppen, minskar sannolikt också risken för att cancerceller ska få grepp. Insulin triggar celler att växa, visar modern biokemiskt forskning.

Reuters skriver om studien: Weight loss plan better than usual diet for diabetes patients.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.