För bara någon månad sedan skrev jag om studier som visar att cancerceller vid malignt melanom, bröstcancer och lungcancer är beroende av att ha en hög omsättning av socker. Nu kommer en rapport som visar att samma sak gäller vid tjocktarmscancer: Researchers identify link between colon cancer and metabolism. När forskarna hämmar cancercellernas förmåga att omvandla glukos till mjölksyra, för cellerna en tynande tillvaro.

Utöver detta vet forskare att höga insulinnivåer i blodet triggar cancercellers tillväxt: Här kan du se ett reportage om detta sänt i SVT:s Vetenskapens värld: Cancerns gåta. Det finns också beskrivet i Ett sötare blod

Läs tidigare inlägg: Även lungcancer behöver sockerCancercellers sötsug borde bli deras fallBröstcancerceller tycks vara beroende av socker.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.