Nyligen skrev New York Times en artikel om hur personer som lämnar ett drogberoende ofta istället hamnar i ett sockerberoende: Off the Drugs, Onto the Cupcakes – NYTimes.com. Det säger något om vilken makt sockret har över våra hjärnor. I artikeln står att en del återfaller i ett drogberoende när de börjar må illa över den kraftiga viktuppgång som följer av allt sött.

Inför bokmässan köpte jag en stor påse godis för att kunna ta bilder till mitt föredrag. Utan att tänka på det köpte jag bara godis som jag gillar. När fotograferingen var klar smakade jag bara en av de där goda saltlakritsbitarna. Sedan bara en till av den där goda fruktkolan som smakar lite citron. Sedan bara några till…

För att stoppa mig själv hällde jag till slut allt godis i soppåsen, ner i allt gegg, så att bitarna blev riktigt äckliga av gammal kaffesump. Det var det enda som hjälpte. Det är märkligt hur de konstgjorda gelébitarna kan få allt vett att lämna en människas hjärna. I alla fall min.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.