BBC BMI jämförelseMed anledning av att forskare har kommit fram till att fetman i världen kostar lika mycket som rökning eller världens alla krig (Obesity ’costing same as smoking’) har BBC lagt ut en funktion där du kan jämföra ditt BMI med resten av världen: BBC News – Where are you on the global fat scale?. Själv hamnade jag närmast medel-bmi på Filippinerna. Men en sak vill jag poängtera: det finns ingen koppling mellan övervikt och för tidig död. Det är bättre att ha lätt övervikt och vara vältränad än ha normal vikt och vara otränad. Det är när övervikten är kopplad till rubbade blodfetter och ett sött blod som den är farlig; det som läkare kallar för metabolt syndrom. 20 procent av alla personer med typ 2-diabetes har normal vikt. Så stirra dig inte blind på vikten.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.