Ett av tio barn i USA har misstänkt fettlever. Tonåringar fetmaopereras. I dag skriver jag på Aftonbladet debatt om att organisationen Swedish Nutrition Foundation försöker förminska riskerna med socker: Öppna ögonen för faran med socker | Debatt | Aftonbladet. Forskare och industri ska samlas vid Lunds universitet och prata kring en rapport om socker som organisationen släppte i vintras. I rapporten avfärdar de mycket lättvindigt studier som tyder på att socker direkt orsakar fettlever. Ur debattartikeln: Den naivitet som nu råder kring sockret kommer sannolikt att dömas hårt av eftervärlden. Hur kunde vi låta det gå så långt att barn behövde operera bort delar av sin magsäck? Hur kunde vi ge barn livsmedel som vi aldrig skulle ha gett till djur?

Dela och sprid inlägget på Aftonbladets sajt: Öppna ögonen för faran med socker.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.