På onsdag bär det av till Visby och Almedalsveckan. På torsdag kväll passar jag på att besöka Ulrika Davidsson i hennes fantastiska lada på södra Gotland, nära Hemse. Där lagar Ulrika en trerätters middag med Gotländska primörer och vi kommer att prata om sockrets historia och lite annat. Tillbringar du semestern eller bor i krokarna – häng på! Boka bord här: Ann Fernholm gästar ladan.

Almedalen, 3 juli

Under Almedalsveckan har Natur & Kultur en rad författare på scenen i Almedalsbiblioteket. Jag dyker på fredagen den 3 juli klockan 20.00: Hur mycket sötsaker tål våra barn?

Programpunktens innehåll: En historiskt hög sockerkonsumtion sätter spår i barnens kroppar. Puberteten kommer tidigare. Vissa får åldersdiabetes innan de fyllt 30 år. En del unga fetmaopereras. Allt fler får fettlever, något som tidigare främst drabbade alkoholister. Hur långt ska det gå innan vuxenvärlden tar sitt ansvar?

Det kommer vara fullt av politiker på plats. Om du tycker att någon speciell politiker borde gå på detta evenemang, mejla personen i fråga och tipsa.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Följ mig på Facebook eller Twitter