Matkärlek_julSaffransvåfflor med kräftröra, inlagd sill med ingefära och chili, äppelgravad lax. Jag blir alldeles glad när jag bläddrar i julnumret av Matkärlek. Vilken jul vi kommer att få! Min son fastnade för marsinpanbröden. Han har insett att det är bittermandel som ger den goda smaken i marsipan och hade kanske i något mer än de 2-3 droppar som anges i receptet. Det blev ändå supergott.

Nyligen bakade vi också en morotskaka från Matkärlek. Det roliga är att jag tyckte att den kanske blev lite väl asketisk med endast en matsked honung i receptet, men barnen fattade tycke för kanel- och kardemummasmaken och äter den nu till frukost. Äggen, kokosmjölet och moroten ger all näring en hjärna kan behöva för att lära sig multiplikationstabellen. Forskare har förresten nyligen hittat ett samband mellan en bra frukost och bättre betyg i skolan: Eat a good breakfast, get better gardes.

Ett annat favoritrecept vi har fått från Matkärlek är några äppelscones bakade på mandelmjöl och med en lätt kanelsmak. De får ofta min dotter och hennes kompisar när de kommer hit och äter mellanmål inför handbollsträningen, tillsammans med en smoothie som jag har fått från Birgitta Höglund på fet yoghurt, vaniljpulver, olika bär, banan och mjölk. (Snart kommer nog studier som kopplar ett bra mellanmål till hårdare skott på handbollsträningen)

På Matkärleks sajt bloggas det också mycket. Läste nyligen Evas skildring av sin mammas resa och fick rysningar: Min Mammas Resa | Tidningen Matkärlek

Faktum är att Matkärlek har börjat underlätta vårt liv. Den ger inspiration!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.