Vet ni vad som gör mig glad – alla dessa privata initiativ som tas mot sockret. Björn Ölund mejlade nyligen bilden nedan, som han tog när han åkte skidor i Romme. Den är från deras meny:

Sockerkrona_2

I ärlighetens namn tänkte jag först: men kan ni inte bara sluta sälja den där sk_t_n. Men så kom jag till sans. En måste ju vara re_l_st också. Att socker nämns i samma andetag som diabetes och fetma i menyn är bra. Ännu bättre att Romme Alpin väljer att stärka forskningen.

Ett klassiskt citat från min då 5-åriga dotter när jag undrade om hon inte i alla fall kunde ta ett par svängar (för att bromsa farten lite) på väg nerför backarna i Romme: Nej, mamma. Hej då. Vi ses i morgon. 

Men hon tog faktiskt två svängar. En när hon körde om en äldre herre och en när hon sladdade in i liften.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.