
Snart går flyget mot Umeå där SVT:s Plus spelas in. Ikväll kommer programmet att handla om tillsatt socker och hur man kan granska de livsmedel man köper. Undertecknad håller en snabb lektion i sockermatematik och svarar på tittarfrågor. Kolla in det!
Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.
Hanveden ∙ 10 oktober, 2017 kl. 10:53
Ann har du tittat på vad denna Emma Baker hittat i form av luftvägs tröskel där glukos uttrycks i luftvägar när blodsockret är ca 8 mmol.
Har postat detta hos Annika D :
””Glukoströsklar finns i organismen. Njurtröskeln för glukos är
10 mmol/L, vilket är allom bekant. Luftvägströskeln för glukos är
8 mmol/L, vilket det talas mycket lite om. Få är ens medvetna om att den
existerar, vilket den gör och som nöjaktigt kommer att evalueras i föredraget.
Socker på insidan av luftvägarna blir som en agarplattas för bakterier och
andra mikroorganismer.”
Alltså när vi har ett blodsocker över 8 mmol/L i luftvägarna odlar vi lätt fram sådant som gärna lever på glukos…
” Ett ständigt högt blodsocker
skapar, förutom ett kraftfullt svar av anabola hormon och låggradiga
kroniska inflammationer även en öppen dörr för allehanda parasiter;
svampar, bakterier m.fl.”
Det var framlidne Tore Persson överläkare, M.D. som påpekade detta…”
http://mediarot130105wp.integrativ-medicin.se/2014/07/2014-03_Refererat_f%C3%B6redrag.pdf
https://www.youtube.com/watch?v=lFGuSWzmumE
Länk till professor Emma Baker:
https://www.sgul.ac.uk/research-profiles-a-z/emma-baker
mLCHFh B-) .
≪ | ≫ |
Monica Arneson ∙ 10 oktober, 2017 kl. 14:16
Intressant ?
≪ | ≫ |
POS ∙ 10 oktober, 2017 kl. 13:46
Intressant Hanveden.
Det kan ge en förklaring till att de som drar ner på socker och kolhydrater, t.ex de som äter LCHF-kost, ofta rapporterar att de sällan är förkylda eller på annat sätt ”småsjuka” efter att de förändrat kosten. Kan själv intyga att innan mitt byte till LCHF-kost hade jag ständigt återkommande förkylningar, halsont, hosta etc. Efter kostbytet till LCHF, har jag haft totalt 5 feberdagar under snart 8 år. Det är allt. Inga förkylningar eller andra sjukdomar. Jag är i princip aldrig sjuk längre.
Kanske är det så att bakterierna inte längre får chans att odlas på den ”agarplatta” som tidigare fanns i min hals.
≪ | ≫ |
Mia ∙ 10 oktober, 2017 kl. 12:18
Socker
≪ | ≫ |
Christer ∙ 10 oktober, 2017 kl. 21:38
Hej Ann, bra info och tydlighet på Plus idag.
Har en fråga som ofta kommer upp i diskussioner ang. socker, är vitt socker och övrigt socker typ råsocker, fruktsocker lika dåligt för oss.
Dvs. spelar det ingen roll vilken typ av socker vi får i oss ?
Tacksam för svar,
≪ | ≫ |
Ann Fernholm ∙ 12 oktober, 2017 kl. 23:44
Det är lite mer mineraler i råsocker. Men jag skulle säga att det är en marginell skillnad. Fruktsocker, fruktos, är den sockerart forskarna nu tror skadar oss. Men det är stor skillnad på socker från frukt, som kommer med fibrer, antioxidanter och vitaminer, och det vita tillsatta sockret. Mer info finns i min bok ”Det sötaste vi har”.
≪ | ≫ |