Pressbyrån har en kampanj just nu där de har fått saker och ting om bakfoten. De påstår att vi ska bulla upp inför ”kanelbullens dag”. Men det är fel, så jag har fixat till deras skylt. Det är den sockerfria dagen vi ska ladda inför! Den 12 oktober smäller det. Hänger du på?

Tänk, för länge sedan trodde jag att jag älskade kanelbullar. Jag tänkte att det var bland det absolut godaste jag kunde äta. På den tiden hade jag väldigt svårt att hålla vikten, trots att jag knappt hade något smör på mackan alls.

Nu är det typ 15 år sedan som jag slutade att köpa kanelbullar. Efter bara något år tappade jag helt intresset för dem. De doftade visserligen fortfarande härliga, men smakade plötsligt alldeles för sött.

Sedan mitt sockersmarta liv började har inte bara vågen stått stilla utan mina smaklökar har helt skruvats om. Jag väljer hellre en förrätt än efterrätt och matlagning har blivit till en glädje. Det är något jag är väldigt tacksam för. Därför är jag så glad att vi har fått en dag att högtidlighålla detta på: den sockerfria dagen 12 oktober!

Låt dig inspireras till ett sockersmart liv …

För fjärde året i rad firar vi nu denna fantastiska dag – dagen då vi säger nej till socker. Ewa Meurk – motorn bakom den sockerfria dagen – har återigen fixat ett fantastiskt kvällsevent. Du hittar programmet via denna länk. Bäst är den stående punkten: Babben Larsson. Få människor har hennes förmåga att blanda bråddjup med humor. Hon är alltid lysande. En spännande nyhet är moderatorn som kommer direkt från Paradiset: Johannes Cullberg. På sitt Instagram strösslar han med smarta hälsotips. Jag kan inte tänka mig annat än att han är det perfekta ankaret för en sådan här kväll.  

… och bli lite arg över alla vilseledande budskap i butiken

Själv ska jag prata om min bok Fejkmaten och de anmälningar av olika vilseledande livsmedel jag gjorde under arbetet med boken. Utan att veta exakt vad alla andra ska prata om, tror jag att det föredraget kanske är det som kommer att göra dig mest upprörd. För vårt språk har helt förlorat sin betydelse i butiken.

Så hoppa alla bullar och häng i stället med oss den 12 oktober! Du kan antingen delta digitalt eller på plats i Stockholm. Köp din biljett via denna länk.

Ps. Överskottet från den sockerfria dagen går till Kostfonden. Tack så otroligt mycket för det 💚 💚 💚

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.