Bantningspulver innehåller upp emot 30 procent socker, enligt SVT idag. Kostprofessorn Stefan Rössner försvarar pulvren och säger att de är säkra att använda. Livsmedelsverkets rekommenderar max 10 procent socker i dieten. Mer än det kan vara farligt. Världen är snurrig.
Läs detta inlägg av kostrådgivaren Johanna Ekne där hon testat blodsockret efter att ha druckit bantningspulver. Det steg helt klart till onyttiga nivåer: matomiljo.com/2013/01/26/resultat-blodsockermatningar-lunchmiddag
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Faktakoll av media, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Maria Lilja ∙ 22 februari, 2013 kl. 11:01
Kollade in Matomiljös mätningar, väldigt intressant.
Jag ska testa vårt blodsocker hemma i helgen igen.
Har köpt ”det nyttiga” Lingongrova, får se vad det gör med mitt värde:-)
Jag äter nästintill inget vanligt bröd alls längre, någon fincrisp ibland.
Bakar kesobröd då o då.
Mina frukostar består mest av någon fet Yoghurt, bär, frön o nötter till vardags.
På helgen ägg i någon form, skinka eller bacon, avokado, ost, grönsaker och grapefrukt ibland, sambon får dansk rågbröd.
Han kom ju ner i värde i slutet av förra helgen på ”min” mat, men hade 6,8 när han kom hem i måndags efter lunch på tai-restaurang, ris och sötsur sås, hmm!
Trevlig helg/Maria
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 22 februari, 2013 kl. 11:59
Detsamma. Lycka till med mätningarna.
≪ | ≫ |
Thomas Tombola Jansson ∙ 22 februari, 2013 kl. 12:10
Ibland måste man nog ta SLV´s kostråd i försvar, de är ju betydligt bättre än de här produkterna som ju garanterat ger upphov till jojo-bantning på välkkänt viktväktarmanér.
Men det bästa är ju återkommande kunder så varför inte – för det är väl det som Rössner avser med sitt uttalande i SVT:s video?
”De här produkterna är väldigt säkra. Vi har jobbat med dem i 30 år och vi har aldrig sett något allvarligt eller konstigt, säger Stephan Rössner.”
≪ | ≫ |
HelenaB ∙ 22 februari, 2013 kl. 13:53
Å andra sidan har han väl också pratat om att han lämnar 30 års misslyckande bakom sig när han slutade….
≪ | ≫ |
andreas ∙ 22 februari, 2013 kl. 13:43
det ”gömda” sockret i våran vardag . det är ju en sak att värja sig mot att plocka i en godis påse. men om man vill undvika socker i våra vanligaste produkter så måste man ju lus läsa all deklaration . Bröd . Yogurt juice etc etc borde finnas en tydlig märkning på alla varor som innehåller socker med en tydlig lapp på framsidan som beskriver hur många socker bitar produkten innehåller. Som alla kan fatta !
≪ | ≫ |
Thomas Tombola Jansson ∙ 23 februari, 2013 kl. 17:51
Jag blir aldrig riktigt klok på den mannen – i hans ”bantarböcker” står detaljerade anvisningar om hur man ska klippa bort fettet på bacon och efter stekningen låta småbitarna som blir kvar rinna av på ett hushållspapper – att sedan tycka att ”bantningspulver” med 30 % socker i är ok är minst sagt häpnadsväckande
≪ | ≫ |