Följ denna länk så kan du läsa chatten om socker på svt.se: www.svt.se/nyheter/sverige/industrin-har-uppfunnit-nya-sockervarianter.
För övrigt kan jag verkligen rekommendera kvällens avsnitt av Korrespondenterna. Det var riktigt bra. www.svtplay.se/korrespondenterna?dela=1
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.
Thomas Tombola Jansson ∙ 3 april, 2013 kl. 06:34
Du har imponerande kunskaper och ett arbetssätt som höjt nivån på kostdebatten rejält, det är utbildning, mera utbildning och ännu mera utbildning som behövs för att stoppa konsumtionen av socker,,,,,,
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 3 april, 2013 kl. 09:49
Tack!
≪ | ≫ |
Håkan ∙ 3 april, 2013 kl. 11:44
Hej
Jag tycker du genomförde chatten på SVT på ett utmräkt sätt!
På ett ställe skrev du:
”Förra våren publicerades en studie i New England Journal of Medicin som visade
att personer generellt bränner mer på en lågkolhydratdiet. När man jämförde med
en lågfettdiet, var skillnaden, på gruppnivå, hela 300 kcal per dag”
Jag skulle gärna läsa mer om detta. Var hittar jag mer om studien? Kan du ge en hänvisning?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 3 april, 2013 kl. 11:49
Tack! Och aj, aj. Inser att jag kommer ihåg fel. Studien publicerades i Jama. Men oavsett är den mycket intressant: http://jama.jamanetwork.com/article.aspx?articleid=1199154
≪ | ≫ |
Totto ∙ 3 april, 2013 kl. 16:37
En sak jag är nyfiken på och det är sambandet mellan socker och demens. Jag har inte läst din bok, men ska skaffa den snarast.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 3 april, 2013 kl. 20:01
Det står en hel del om det där! Det börjar bli tydligt att skadade blodkärl är en del av demens.
≪ | ≫ |