Nu kommer en kokbok för alla som vill prova low carb i form av slow cooking. Det är Birgitta Höglund som är i farten igen: Långkok för LCHF och paleo. I samband med att Ett sötare blod kom ut, hörde hon av sig och undrade om inte jag ville skriva ett förord. Långkok är inget jag har ägnat mig åt tidigare. Jag tänkte: ”det här kan bli ett äventyr”. Och det blev det. Numera äger jag en riktig gjutjärnsgryta.Den tänker jag använda flitigt nu när grillsäsongen börjar att lida mot sitt slut. Vad sägs om söndagsstek med blåbärsgräddsås, grytstekt nötlägg med salami, eller äppelgravad lax? Birgitta Höglund använder sig av många mustiga kryddor, som gjort för hösten.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Tack för mig efter 3 år och 900 inlägg på bloggen | Birgitta Höglund´s Mat ∙ 20 september, 2013 kl. 02:25
[…] Förordet är skrivet av Ann Fernholm, som skrivit boken Ett sötare blod. Här en länk till hennes blogg med samma namn. […]
≪ | ≫ |
MariaLilja ∙ 20 september, 2013 kl. 12:26
Kul, Grattis!
Den får jag spana in.
Det blir mycket rolig matlagning i höst 😉
≪ | ≫ |
Lyx-LCHF ∙ 21 september, 2013 kl. 05:52
Eller så kan man gå ut på nätet, leta upp långkoksrecept, och utesluta de ingredienserna som kroppen inte tycker om, och eventuellt byta ut till sådant som passar.
Då kan bokpengarna gå till mat istället…
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 21 september, 2013 kl. 15:52
Visserligen. Personligen gillar jag att bläddra i vackra kokböcker.
≪ | ≫ |
Anna ∙ 21 september, 2013 kl. 23:24
Långkok FTW! Perfekt att släng in gjutjärnsgrytan i ugnen och sedan åka och göra annat (läs klättra).
≪ | ≫ |
Stine ∙ 23 september, 2013 kl. 20:10
Den er bestilt 🙂
≪ | ≫ |