I Ett sötare blod kan du läsa om att många forskare och läkare nu börjar misstänka att man har varit inne på fel spår när det gäller att bromsa Alzheimers sjukdom. Den rådande tesen är att den plack som faller ut i hjärnan orsakar skador som leder till demens. Men under de senaste åren har flera läkemedel, framtagna för att ta bort placken, visat sig vara verkningslösa i stora kliniska studier.
Idag berättar forskare i högt rankade New England Journal of Medicin att ännu ett läkemedel, Solanezumab, saknar effekt: Phase 3 Trials of Solanezumab for Mild-to-Moderate Alzheimer’s Disease — NEJM. Läkemedlet är framtaget av läkemedelsgiganten Eli Lilly och testades i två studier som inkluderade 1012 personer och 1040 personer. Studierna pågick i ett och ett halvt år.
Det sorgliga är att så fruktansvärt mycket pengar rinner rakt ut i sjön. Att göra sådana här studier kostar hundratals miljoner kronor. Tänk om bara en tiondel av de pengarna fick gå till en koststudie där forskare istället undersökte en tes som växer sig allt starkare: att höga blodsocker och insulinresistens orsakar demens eftersom det skadar hjärnans fina blodkärl. 70-80 procent av alla som lider av demens har problem med sin blodsockerreglering. Forskning visar också att dålig blodsockerreglering accelererar sjukdomsförloppet. Vi vet att höga blodsocker skadar fina blodkärl i ögon och njurar. Det är ganska sannolikt att samma sak händer i hjärnan.
Läs mer här: Disappointing Alzheimer’s trial yields new ideas.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Nya forskningsrön, Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
anonym ∙ 23 januari, 2014 kl. 12:44
Man måste veta vad som orsakar alzheimer för att kunna bota sjukdomen, dom har bara försökt fixa symtomen viket är totalt meningslöst om sjukdomen orsakas av Borrelia bakterien när den hamnar i hjärnan.
Kan fler forskare bekräfta fyndet av borreliaspiroketen i hjärnan så är alzheimers bara en ren infektionssjukdom.
Bakterien får inte finnas i hjärnan, kan fynden bekräftas av andra så är det till 99,9% säkert att alzheimers är orsakad av borrelia.
http://www.youtube.com/watch?v=r8tESJVvM88
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16675154
Fler studier finns jag tog bara en i mängden.
Socker kan inte orsaka alzheimers men socker kan säkert försämra sjukdomen.
Cocosfett har en del använt mot alzheimers, det måste innehålla något som bakterien inte gillar eller störa bakteriens ämnesomsättning om det nu påverkar alzheimers.
Det finns inga blodprov som kan avslöja en låggradig infektion i kroppen sjukvården kan inte se sådana infektioner det är faktiskt omöjligt.
Borrelia där kan man se om personen har antikroppar men det visar inte om patienten har borrelia eller har haft borrelia, så provet är värdelöst för att användas som test mot alzheimers.
≪ | ≫ |
anonym ∙ 26 januari, 2014 kl. 10:21
Obehandlad syfilis orsakar demens och sinnessjukdom, borrelia är en liknande bakterie, kan fynden av borrelia i hjärnan bekräftas av anda så är alzheimers en ren infektionssjukdom.
Varför är det så svårt att förstå?
Det skulle i så fall förklara varför inga läkemedel har fungerat för inga av dom dödar bakterien.
Jag har inte läst alla studierna, orkar någon ta reda på alla studierna.
≪ | ≫ |
Nostents4me ∙ 24 januari, 2014 kl. 16:05
Vi vet att alla blodkärl skadas av de lokala inflammationer som uppstår i blodkärlsväggarna av för högt blodsocker och att ”plack” då formas eller att kärlväggarna förtjockas. Alltså behövs det inte mycket plackbildning för att våra finaste blodkärl skall ”stängas av”, som i ögon, i öron och alltså även i hjärnan!
I de finaste kärlen i örenen blir det ju ofta stopp redan i tonåren! Områdena som ”servats” av tilltäppta blodkärl dör naturligtvis efter ett tag och massan som då bildas kapslas in eller transporteras bort. Här finns det alltså ordentligt med möjligheter för allehanda bakterier som kan slinka med de sista bloddropparna att bosätta sig.
Gissar att för varje nyfunnen bakterie blir det en ny teori om hur placken i hjärnan orsakas. Det finns mycket intressant att läsa om hur högt blodsocker även ”krymper hjärnan” i Grain Brain av David Perlmutter. Hjärnan behöver massor med svåroxiderat fett , omega-3 och lite blodsocker för att fungera bra och länge. Idag blir det dessvärre för mycket sött och fel fetter istället. Alltså USDA’s och SLV’s hastigt ihopsvängda kostråd utan vetenskapligt stöd är nog huvudorsak till både fetma och Alzheimers.
≪ | ≫ |
Pingo ∙ 24 januari, 2014 kl. 19:18
Högt blodsocker är säkert dåligt för hjärnan och kan förklara en stor del av problematiken. men jag tror det finns ytterligare en faktor som blir allt viktigare ju äldre vi blir. Alla kroppens celler förbränner energi och det bildas förbränningsprodukter (oxidationsprodukter) i dem som ska städas ut så de kan fortsätta att omsätta mer energi. Det är efter vad jag förstått glutation i cellerna som ordnar att dessa transporteras ut ur cellerna. Med tilltagande ålder så minskar kroppens produktion av denna kroppsegna antioxidant så cellerna får allt svårare att städa ut förbränningsprodukterna och prestera med stigande ålder. Gamla människor blir fortare trötta och kan behöva en tupplur ibland och det menar jag beror på brist på aktivt glutation. Förbrukat glutation finns det visst gott om i hjärnan på de med Alzheimer och Parkinson men i olika delar av hjärnan och konsten är då att regenerera detta förbrukade glutation med lämpliga tillskott.
≪ | ≫ |