Nu har även Ekot haft ett inslag om den amerikanska sockerstudien: Tillsatt socker orsakar hjärtsjukdom – Nyheter (Ekot) | Sveriges Radio. I inslaget säger professor Lars Wallentin: Vi har nog länge sett att maten är kopplad till ohälsa, både till hjärt-kärlsjukdomar och även till cancersjukdomar. Men jag tror vi har underskattat sockrets betydelse. Det har varit mycket fokus på fetters betydelse, främst mättat fett men att vi har underskattat sockrets betydelse och jag tror att det här kommer att ändra inställningen.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Ulla ∙ 4 februari, 2014 kl. 16:13
Skönt att fettet vinner terräng mot lågfettprodukter MEN viktigt betona att SOCKRET MÅSTE BORT!
Det blir ju katastrof om ”folk” börjar äta både fet och sötad mat!
≪ | ≫ |