För ett par dagar sedan publicerade New York Times denna artikel om den lobbying som pågår för att high fructose corn syrup och socker ska framstå som hälsosamt: Rival Industries Sweet-Talk the Public – NYTimes.com. Sockerindustrin och stärkelseindustrin, som framställer high fructose corn syrup från majs, tävlar om marknadsandelar. Sockerindustrin vill gärna framstå som mer nyttig. Nu har de båda parterna stämt varandra och tack vare rättegången har en rad hemliga dokument offentliggjorts. De avslöjar bland annat hur industrin betalar akademiska professorer för att gå i deras ledband. Mycket intressant läsning.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
maxiq ∙ 14 februari, 2014 kl. 22:46
Från Text-TV:
”Mer än 1.200 ton av felmärkt eller
undermålig mat har beslagtagits i en
stor internationell operation.
Här i Sverige hittades omkring fem ton
av en produkt som angavs vara blandad
honung och som fick saluförbud.
-Den innehöll majssirap och honungs-
arom, säger Pontus Elvingsson vid
Livsmedelsverket”
≪ | ≫ |
Thomas B ∙ 15 februari, 2014 kl. 14:01
Apropå Lobbying, Någon som sett the brussels business ?
http://www.youtube.com/watch?v=OKngj1Kza_c
Lite lång, kanske men intressant.
≪ | ≫ |
Thomas B ∙ 16 februari, 2014 kl. 08:47
HJÄLP !!! Vad svårt det är att lägga in en fungerande länk.
Den här kanske kan fungera
http://www.svtplay.se/video/956528/lobbyisterna
57 min. Tillgänglig till 21 Feb. (5 dagar kvar)
Intressant detta om: The European round table of Industrialist,
förkortat ERT. Och den Svenska inblandningen. Se Wikipedia, den Engelska delen.
Eller skriv bara in i Webbläsaren: the brussels business
≪ | ≫ |
Runda hörnan ∙ 22 april, 2014 kl. 17:11
[…] http://ettsotareblod.se/new-york-times-om-sockerlobby-pa-hog-niva/ […]
≪ | ≫ |