I kvällens avsnitt av konsumentprogrammet Plus, som just har börjat, kommer de att jaga dolt socker i maten: Dolda sockerfällor i ”allt” | SVT.se. Titta på det!
Uppdatering: Bra inslag! Visste du att det är fem sockerbitar i en risifrutti? Närmare bestämt 8 gram tillsatt socker per 100 gram, vilket kan jämföras med en cola som innehåller 10,6 gram/dl. Min dotter fick nyligen veta att risifrutti är ett bra mellanmål när hon fick kostundervisning (7 år gammal) via sin idrottsklubb. Då är det bättre med en knäckemacka på råg med leverpastej och smörgåsgurka. Endast en sockerbit, enligt Plus.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade, Hälsoeffekter av socker. Stötta mitt arbete via Patreon.
pojoel ∙ 21 februari, 2014 kl. 06:02
Nja. Det var ett halvbra inslag, möjligen. Man talade ju bara om ”tillsatt socker” och berörde inte hur mycket socker som egentligen kom ur livsmedlen totalt. Utom juicen. Märkligt upplägg.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 21 februari, 2014 kl. 06:36
Det är sannolikt det tillsatta sockret som skadar oss till att börja med. Stärkelsen blir farlig först när vi trillat över gränsen och fått prediabetes eller diabetes.
≪ | ≫ |
Kaja ∙ 21 februari, 2014 kl. 13:56
Det blev lite förvirrande eftersom de räknade med sockret i juicen. Juice får ju inte innehålla tilsatt socker. Men trots det tycker jag det var ett mycket bra inslag.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 22 februari, 2014 kl. 11:58
Tänkte också på det där med juicen. Tycker man ska titta på tillsatt socker. Samtidigt är det nog bättre att äta frukten hel.
≪ | ≫ |