Kära läsare! Jag har inte riktigt vågat berätta att det är en ny bok på gång av rädsla för att drabbas av en plötslig skrivkramp. Men nu känns det som att de högsta hindren är övervunna. Peppar, peppar. Den kommer mot slutet av september. Temat är barn och socker. Gluten kommer också att slinka med på ett hörn. Så blir det några ord om motion. Visste ni att motion får hjärnan att bilda nya nervceller?
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
dufva ∙ 4 mars, 2014 kl. 14:11
Ett spännande ämne som säkert kommer att bidra till många debatter 🙂
≪ | ≫ |
Karl E. Arfors ∙ 4 mars, 2014 kl. 15:07
Härligt Ann,
Kul att se hur Du går vidare i debatten om det mest farliga
Karl E. Arfors
≪ | ≫ |
Bodil J ∙ 4 mars, 2014 kl. 15:36
Härligt!! Det blir ytterligare ett stort kliv framåt mot ett bättre hälsotillstånd. Lycka till Ann!
≪ | ≫ |
Erik 2 ∙ 4 mars, 2014 kl. 15:38
Toppen! Ett superviktigt ämne. Hoppas du också tar upp att många former av stärkelse leder till högre blodsocker än vitt-socker. I många diskussioner jag har så är det tydligt att många inte är medvetna om att tex vitt bröd har högre GI än vitt socker. Inte heller att vitt socker är till hälften fruktos och hur kroppen hanterar fruktos. Att mängder av godis innehåller vete.
Jag hoppas du tar upp frukt. Och att mjölk har en insulinhöjande effekt på många upp till 6 gånger vad som motiveras av sitt kolhydratinnehåll.
Ser fram emot september.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 4 mars, 2014 kl. 17:34
Det kan vara ett problem om du har diabetes. Barn som ska äta förebyggande behöver ta bort fruktosen. Det är den som leder till en leverförfettning som sedan orsakar alldeles för höga blodsocker. Vet att både Grain Brain och Wheat Belly bygger på att vete höjer blodsockret mer. Men det är inte där skon klämmer. Tycker de ger en för enkel bild.
Frukt och mjölk är rena hälsokuren jämfört med godis och läsk.
≪ | ≫ |
Bodil J ∙ 4 mars, 2014 kl. 15:39
Härligt!! Då blir det ytterligare ett stort kliv framåt mot ett bättre hälsotillstånd. Lycka till Ann!
≪ | ≫ |
SGK ∙ 4 mars, 2014 kl. 16:33
”Visste ni att motion får hjärnan att bilda nya nervceller?”
Ja, när jag pluggade matte för 33 år sedan hade jag ett tidningsurklipp uppsatt på väggen där det stod ”bättre i matte med mera motion”. Fast om jag ska vara ärlig visste jag inte att det handlade om bildandet av nya nervceller 🙂
≪ | ≫ |
Richard Arppe ∙ 4 mars, 2014 kl. 17:40
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kott-fyrdubblar-cancerrisk_3327270.svd
≪ | ≫ |
Jessica ∙ 4 mars, 2014 kl. 17:55
Oj, nu är det inte bara solsemestern som gör att jag längtar till september! Väääldigt intressant ämne!
≪ | ≫ |
Henrik ∙ 4 mars, 2014 kl. 18:27
Ann, din första bok var den klart bästa boken om den senaste forskningen inom medicin och hälsa jag läst. Och då har jag läst de flesta ”populära” böcker inom denna genre. Det skall bli riktigt roligt att ta del av vad du nu skrivit.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 4 mars, 2014 kl. 19:31
Tack så jättemycket!
≪ | ≫ |
Petra Söderlind ∙ 4 mars, 2014 kl. 18:44
Ser fram emot detta!! Den skall jag absolut köpa!!! Och rekommendera till alla jag känner!! Stort lycka till!
≪ | ≫ |
Eva ∙ 4 mars, 2014 kl. 19:05
Ska absolut köpa den och skicka till dottern. Mitt barnbarn bor i Sockerlandet där allt som serveras är mackor och feta pommes.
≪ | ≫ |
Kjell Granelli ∙ 4 mars, 2014 kl. 19:31
Det var ett bra ämne! Glädjer mig till att läsa den. Skrivkrampen håller sig säkert borta!
≪ | ≫ |
Richard Arppe ∙ 4 mars, 2014 kl. 19:52
http://news.usc.edu/#!/article/59199/meat-and-cheese-may-be-as-bad-for-you-as-smoking/
≪ | ≫ |
Ann ∙ 5 mars, 2014 kl. 06:18
Väntar med spänning på denna bok. Den förra bidrog till mitt nya liv utan magsmärtor. Nu ska jag snart bli mormor och tänker mig att den nya boken kan hjälpa föräldrarna redan från början. Tack för att du finns och skriver om det viktiga.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 5 mars, 2014 kl. 07:40
Tack!
≪ | ≫ |
Modesty007 ∙ 5 mars, 2014 kl. 10:28
Ann och andra, passa på att lära er mer om gluten intolerans (gluten sensitivity), gratis föreläsning i Stockholm 6 mars och Lund 10 mars med världsledande inom området. http://forum.kostdoktorn.se/topic/4506-specialist-p%C3%A5-glutenintolerans-celiaki-i-sverige-6-10-mars/#entry59517
≪ | ≫ |
Peter B ∙ 5 mars, 2014 kl. 12:09
Grattis till att arbetet med nya boken går bra! :))
Jag är lite nyfiken, upp till vilken ålder kommer boken ha sitt fokus?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 5 mars, 2014 kl. 15:00
Upp till typ 18. Det kommer handla om att förebygga sjukdom. Samtidigt gäller mycket av det jag skriver alla.
≪ | ≫ |
Johanna Holtz ∙ 5 mars, 2014 kl. 15:38
Åh, längtar! Ännu ett moment 22 att hamna i – köpte din bok Ett sötare blod för någon vecka sedan och jag vill läsa den hela tiden men INTE att den ska ta slut. Bästa på länge inom alla genrer!
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 5 mars, 2014 kl. 18:07
Oj. Tack!!! Då är det ju bra att det kommer en ny 😉
≪ | ≫ |
Totto ∙ 5 mars, 2014 kl. 19:10
Heja, heja! Jag vet det mesta om skrivkramp men om din fruktan för detsamma leder till en lika sansad och välunderbyggd bok som den förra hardu ninget att frukta.
≪ | ≫ |
Martin ∙ 7 mars, 2014 kl. 15:14
Spännande. Hoppas det blir mer än bara några ord om motion eller varför inte ytterligare en bok. Med ditt fokus på kritisk granskning skulle det vara intressant att få belyst den spännande forskning som pågår inom träning och då främst HIIT (intervallträning) och hur det tillsammans med bra kost kan få både oss och våra barn att må bättre framåt. Och varför inte få med D-vitaminet samtidigt. Tack för att du orkar granska och dela med dig!
≪ | ≫ |
AnalytikernII ∙ 8 mars, 2014 kl. 06:57
Tack för ”Ett sötare blod”. Lagt om kosten, nästan sockerfritt.
Jag blev rädd när jag läste boken.
Och la om kosten.
Kommer med glädje ge din nya bok till mina vuxna barn med adress till barnbarnen.
≪ | ≫ |
Eva-Lotta Ryd ∙ 21 maj, 2014 kl. 21:23
Den första boken har jag läst flera gånger, den är objektiv. Jag ser verkligen fram mot den nya boken, Anna H sa att jag säkert kommer älska den och det betvivlar jag inte 😉 Hoppas den kommer snart! Så får jag ett bra verktyg i förbättringsarbetet med skolmaten (att minska dolt socker i maten och alla ”månadskalas” som jag inte tycker hör hemma i skolpedagogiken). Det vore fint om den nya boken tog upp skillnaderna mellan omega 3 och 6 i samverkan med AGE, ALE. http://evalotta.info/
Lycka till Ann, du är en klippa!
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 24 maj, 2014 kl. 10:46
Tack! Boken kommer mot slutet av september, lagom till bokmässan. Det kommer inte handla så mycket om omega-3/omega-6, men desto mer om socker och vitt mjöl.
≪ | ≫ |