I dag skriver New York Times om att en ny studie som visar att i inget land i hela världen har fetman minskat under de 33 senaste åren. No Nation Has Lowered Obesity Rate in 33 Years – NYTimes.com. Är inte det helt galet?
Kanske finns förklaringen i denna graf:
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Nya forskningsrön, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Johan ∙ 5 juni, 2014 kl. 11:44
Exakt! Det är sockret som är boven. Inte potatis, ris, majs eller spannmål eller frukt.
≪ | ≫ |
Walter Levy ∙ 5 juni, 2014 kl. 12:16
Jo, det är galet! Bra föreläsning på UR förresten.
≪ | ≫ |
Thomas H ∙ 5 juni, 2014 kl. 16:18
Du har nog rätt, Ann! Sambandet finns nog där! 🙂 Åsså stort tack för din föreläsning igår på Kunskapskanalen!
≪ | ≫ |
Jonas A ∙ 6 juni, 2014 kl. 09:05
Såg precis din föreläsning I sockrets fotspår. Ruskigt bra och spännande. En hel del nya pusselbitar som föll på plats.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 6 juni, 2014 kl. 09:17
Tack! Vad glad jag blir.
≪ | ≫ |
Thomas H ∙ 6 juni, 2014 kl. 14:54
Nja, Johan. det beror väl på i vilken ”form” du äter det andra där du säger inte! Finmalt vete eller ”vitt ris” är nog inte så nyttigt som den ursprungliga födan var…. av den sorten…
≪ | ≫ |
Johan ∙ 6 juni, 2014 kl. 16:17
Tror inte heller att det ”nya” vetet är så bra. Men en sak är säker, och det är att ”riktigt” vete, majs, ris, potatis har vi ätit under väldigt lång tid, kanske 10-15 000 år. Det är under sista 30 åren fetman har ökat enligt kostdoktorn. Och titta man på diagrammet ovan så talar ju en del för att det är det ”nya” sockret som är boven. Inte potatis, majs, ris och spannmål.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 7 juni, 2014 kl. 12:17
Fetman och typ 2-diabetes epidemien kom redan i början av 1900-talet, tyckte de läkare som levde och verkade då. Detta sammanfaller med att vi börjar äta socker. Under hela 1900-talet har allting bara blivit värre och värre.
≪ | ≫ |