Nu skriver Journal of the National Cancer Institute om att antalet fall av cancer beräknas öka dramatiskt i USA på grund av fetman: Cancer Risk: The Fat Tissue–BMI–Obesity Connection. När man diskuterar orsaken, landar misstankarna återigen på det söta blodet och de höga insulinnivåer som hör ihop med fetman. I artikeln refererar Niyati Parekh, från New York University, till en studie från 2013 som kopplar höga blodsockernivåer till en kraftigt ökad risk för cancer: Metabolic Dysregulation of the Insulin–Glucose Axis and Risk of Obesity-Related Cancers in the Framingham Heart Study-Offspring Cohort (1971–2008). En rubbad blodsockerreglering under 20 år eller mer hade ett samband med 57 procents högre risk att drabbas av cancer.
CBSNews har också rapporterat om en studie som kopplar cancer till stillasittande: Too much sitting may raise risk for certain cancers, study finds. Varför? Så här svarar en forskare: ”High blood sugar and high insulin is a clear sort of pathway to colon cancer, and we know from intervention studies that walking lowers insulin and getting up after meals lowers blood sugar compared to sitting,” said Colditz, who was not involved in the research.”
Den som äter mindre godis, glass, bullar, kakor, pasta, vitt ris, vitt bröd och andra snabba kolhydrater kommer också att sänka sitt blodsocker och sina insulinnivåer. Köpa en blodsockermätare och testa effekten. För många personer är den stor.
På URplay kan du titta på ett föredrag som handlar om de samband som läkare hittade mellan den västerländska kosten, fetma, diabetes och cancer under början av 1900-talet: I sockrets fotspår.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Nya forskningsrön, Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Bengt Nilsson ∙ 23 juni, 2014 kl. 06:40
Man kan fylla på med denna föreläsning:
http://www.examiner.com/article/low-carb-ketogenic-diet-beats-chemo-for-most-cancers-says-dr-thomas-seyfried
≪ | ≫ |
ST1968 ∙ 24 juni, 2014 kl. 19:53
Såg just denna nyhet om att forskare i Lund funnit en korrelation för ärftlighet när det gäller några av de vanligaste cancerformerna. Arv har enligt forskarna större betydelse än miljöfaktorer (livsstil och kost)! Så helt plötsligt skulle detta genetiska arv slå igenom på bred front och den stora ökningen av cancerfall förklaras av detta? Lite märkligt, eller hur? När ska poletten trilla ner? Socker, spannmål och annan onaturligt (i förhållande till en mer ursprunglig artegen kost utan dessa livsmedel) blodsockerhöjande mat nämns inte vad jag kunnat läsa mig till. Jag skulle gärna vilja läsa studien för att få en djupare förståelse än artikeln medger. Som vanligt finns ingen länk till studien. Jag tror jag fortsätter att hålla mig till socker- och spannmålsfri kost med så lite vegetabiliska växtoljor som möjligt.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/sydnytt/arv-storre-riskfaktor-for-cancer-an-miljo
≪ | ≫ |
Anna ∙ 24 juni, 2014 kl. 21:36
Har du läst boken the China Study? även nutritionfacts.org jämför alltid relevanta studier och är inte vinstdrivande på något vis. Våra välfärdssjukdomar länkas åter och åter igen till våra höga intag av animalier och sockret är inte enda boven i dramat. Det finns dom som botat diabetes och div. Första stadier till cancer med plantbaserad/fruktbaserad kost.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 25 juni, 2014 kl. 21:35
har skrivit inlägg om detta tidigare.
http://ettsotareblod.se/en-gemensam-namnare-for-halsosamma-befolkningar-gissa-vilken/
http://ettsotareblod.se/det-ratta-svaret-ar/
≪ | ≫ |