Bor du i Stockholm, Kinna, Köping, Kristinehamn, Arvika eller Eskilstuna? Då kanske vi ses i höst! Nedan följer de föredrag jag kommer att hålla om socker och fejkmat.

Sockerfria dagen, 12 oktober, Stockholm eller digitalt

Som vanligt firar jag den sockerfria dagen tillsammans med Ewa Meurk och Babben Larsson, som har instiftat denna fantastiska dag. Årets tema är långsiktig hälsa och bromsat åldrande. Undertecknad kommer att prata om vad hälsosamma folk har gemensamt. För vad förenar egentligen greker, inuiter, japaner, massajer och de gamla gubbarna på yoghurtförpackningarna? Sedan kommer jag också berätta om Kostfonden. Du hittar info via denna länk, där du också kan anmäla dig!

Kinna, 15 oktober, Fejkmaten

På tisdag i nästa vecka far jag till idylliska Kinna, som har utsetts till Sveriges grönaste tätort. Där arrangerar Föreläsningsföreningen i Mark ett föredrag om Fejkmaten klockan 19.00 på Kinna Teater. Det är öppet för alla. Följ den här länken för mer information.

Köping, 22 oktober, Fejkmaten

Veckan efter går tåget till den gamla handelsplatsen Köping. Där bjuder Visions fackförbund in till föredrag om Fejkmaten på Teatern Forum, klockan 18.00. Föredraget är gratis för fackförbundets medlemmar, övriga betalar 150 kronor. Du kan köpa biljett på plats, men vill du säkra en plats ska du mejla till: visionkopingkungsor@fv.vision.se

Kristinehamn, 4 november, Fejkmaten

I början av november blir det en tur till vackra Värmland. Den 4:e november bjuder Kristinehamns FN-förening, Sällskapet för Naturskydd och Kristinehamns Bibliotek in till föredrag om Fejkmaten. Vi är i bibliotekets hörsal. Det börjar klockan 18.30 och det är fri entré.

Arvika, 5 november, Fejkmaten

Dagen efter är det dags för Arvika. Det ser jag mycket fram emot. Min morbror bor i närbelägna Charlottenberg, där också mina mor- och farföräldrar bodde. Jag var mycket där som liten och det ska bli otroligt roligt att få komma tillbaka. Föredraget arrangeras av Naturskyddsföreningen Arvikabygden och Arvika bibliotek. Så kom till biblioteket kl. 18.00. Här hittar du mer info.

Eskilstuna, 14 november, Ett sötare blod

Höstens sista föredrag går av stapeln den 14:e november på ABF-huset i Eskilstuna klockan 18.00. Det kommer handla om min första bok Ett sötare blod. Den är precis lika aktuell nu, som när den kom ut. Vårt blod blir allt sötare och det påverkar i princip alla våra stora folksjukdomar. När ett ”Ett sötare blod” kom skrev Dagens Nyheter: ”Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning.” Mitt mål är att föredraget ska leva upp till samma nivå!

Kostfonden intervjuar forskare

Utöver allt detta intervjuar jag denna höst de forskare som Kostfonden har stöttat. Nästa digitala lunchseminarium är nu på måndag 14 oktober och kommer handla om studien av kost vid typ 1-diabetes. Följ den här länken, så får du mer information!

Dela och sprid info till alla ni tror kan vara intresserade. Hoppas vi ses på något vis under hösten!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Föredrag. Stötta mitt arbete via Patreon.