Kära läsare! Det är dags att ta julledigt. Eller ledigt och ledigt. Det är dags att rimma på julklappar, fixa julmat och julgodis. I mitt fall lågsockergodis. Förra året hittade jag ett recept en grym chokladtryffel med lakrits hos Apoteket: Chokladtryffel med lakrits.
Du hackar sönder en lakritsstång och sjuder den i grädde tills alla lakritsbitar har smält. Sedan har du i hackad mörk choklad och lite smör, och rör till en jämn smet. Röran får svalna i kylen ett tag, innan du rullar dina tryffelbollar. Apoteket rekommenderar att du rullar dem i mörk choklad. Jag brukar rulla mina i en blandning av lakritspulver och salmiaksalt.
Utöver det blir det chokladmintgodis. Smält 100 gram mörk choklad (minst 70 procent) och typ 30 gram neutralt kokosfett i mikron, ha i en skvätt grädde och några doppar pepparmyntsolja. Rör till en jämn smet. Häll upp i knäck– eller ischokladformar. Låt svalna i kylen.
Så grymt gott. God Jul och Gott Nytt År!
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips. Stötta mitt arbete via Patreon.
Ingemar Mattsson ∙ 31 december, 2017 kl. 16:46
mycket kostintrersserad
≪ | ≫ |
Monica Ohlsson ∙ 18 december, 2018 kl. 13:04
Gott!
≪ | ≫ |