Min man har alltid varit svag för Anton Berg’s marsipanbröd, framförallt de med kognaksmak. Nu har han utvecklat en egen, mindre söt, variant som han själv är mycket nöjd med. Hans kollegor gav dem också godkänt. Kanske något inför helgen? Om jag var diabetiker skulle jag nog byta ut florsockret mot något sötningsmedel. Så här gjorde han:
Mixa:
500 g Mandlar
25 g Kokosfett (lite mer kan vara bra för att få dem något saftigare)
1 tsk Bittermandelolja
2 tsk Florsocker
1 msk Konjak
Låt kallna i kylen
Kavla ut i plastfolie ca 2 cm tjockt, skär ut kuber.
Smält 70% Choklad och doppa kuberna i två omgångar låt svalna emellan.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
CeciliaM ∙ 19 april, 2013 kl. 12:43
Det ser otroligt gott ut! Tusen tack för receptet! 🙂
≪ | ≫ |
Stefan Markebo ∙ 21 april, 2013 kl. 18:29
Det där ser lovande ut. Men var tusan hittar man bittermandelolja? Jag har sökt i livsmedelsbutiker och hälsokost.
Vad är det förresten för skillnad på bittermandelolja och bittermandelarom?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 21 april, 2013 kl. 18:36
Det är nog det som kallas för bittermandelarom…
≪ | ≫ |
Ella ∙ 13 maj, 2013 kl. 16:02
Tänkte testa att göra dessa, men proportionerna känns lite märkliga.. 500 gram mixade mandlar och enbart 25 gram kokosfett – är det verkligen rätt??
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 14 maj, 2013 kl. 21:09
Han säger så. Men ha du i lite mer kokosfett. Tror det kan bli lite saftigare!
≪ | ≫ |