Av en slump jämförde jag idag innehållet i två olika former av ekologisk ketchup: Änglamarks och Heinz. Vilken otroligt skillnad det var. Änglamarks ketchup innehåller 86 procent tomatpuré, medan Heinz innehåller 50 procent. Skillnaden syns också på färgen och känns på smaken. Änglamarks ketchup är mycket rödare och smakar mycket mer tomat. Det står inget om hur mycket socker de innehåller, men jag kände plötsligt att mina barn då och då kan få en skvätt ketchup på korven. Förutsatt att jag köper en som mest bara består av tomatpuré.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Hanne ∙ 22 september, 2013 kl. 18:43
Man kan göra sin egen ketchup och då vet man ju vad man får i sig…
http://www.svt.se/tradgardsonsdag/ketchup-och-skansk-senap-1
≪ | ≫ |
Lena ∙ 22 september, 2013 kl. 20:16
Tack för tipset! Den måste jag köpa, änglamark alltså!
≪ | ≫ |
Birgitta Höglund ∙ 23 september, 2013 kl. 06:10
Här ett till recept på hemgjord ketchup. Minska bara lite på kryddningen så blir den barnvänlig 🙂
http://birgittahoglundsmat.wordpress.com/2012/01/17/hemgjord-ketchup-lchf-med-vuxen-smak/
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 23 september, 2013 kl. 07:18
O tack!!! Jättebra!
≪ | ≫ |
Yvonne ∙ 23 september, 2013 kl. 11:32
Jag brukar blanda tomatpuré med majonnäs – inte likadant som ketchup men ganska nära och gott till korv med hög kötthalt.
≪ | ≫ |