Nu ska tydligen Ikea exportera vårt svenska lördagsgodis till andra länder: Ikea Opens In-Store Candy Shop. Amerikanska sajter skriver om detta idag. DN skrev om det i påskas: Plockgodis från Sverige en allt smaskigare exportvara.
Ikea har ju näsa för hur man kan tjäna pengar på billiga saker. Jag önskar att de hade hållit sig till möbler, sill och köttbullar. Tror ni att gelatinet i godiset kommer att komma från hästar?
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Om socker, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
MagnusH ∙ 23 juni, 2015 kl. 18:02
men även sillen är hälsovådlig genom att den innehåller massor av socker.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 24 juni, 2015 kl. 09:20
Dricker man inte spadet tror jag sillen är helt okej. Den innehåller en massa vitaminer och näringsämnen. Godis – som är helt vitaminfritt – är mycket värre. Men håller med om att sillen är onödigt söt!
≪ | ≫ |
Gäst ∙ 23 juni, 2015 kl. 19:27
Håller med dig. Möbler och heminredning är dom ju bra på, kanske sill och köttbullar också, vad vet jag.
Är det inte läge att skicka en av dina böcker till Ingvar Kamprad himself? Kanske till någon marknadschef också?
≪ | ≫ |
Omnivoren ∙ 24 juni, 2015 kl. 09:27
Jag fattar inte det där med hästar? För att kunna sälja i såväl muslimska som hinduiska länder? Häst är väl väldigt tabu i USA förresten? Blir kanske veganskt godis, så de stackars barnen inte ens får i sig lite gelatin.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 28 juni, 2015 kl. 20:07
Jag skojade. Man upptäckte ju hästkött i deras köttbullar för inte så länge sedan.
≪ | ≫ |