stamp
Ann Fernholm - logo
  • Hem
  • Inlägg efter kategori
  • Om böckerna
  • Om författaren
  • Boka föredrag
  • Teve & Poddar
  • Om ultraprocessad mat
  • Bebisar & mat
  • Om socker
  • Faktakoll av media
  • Lobbying & industrin
  • Kostråd och vetenskap
  • Nya forskningsrön
  • Läsares berättelser
  • Recept och mattips
  • Kostfonden
  • Föredrag
  • Övrigt
  • Stora boken om barn och mat
  • Smakäventyret
  • Det sötaste vi har
  • Ett sötare blod

kajsa

books icon

Mina böcker

Beställ nu
books icon

Kostfonden

Bli månadsgivare
baby icon

Stora kursen om barn och mat

Gå webbkursen nu
books icon

Fejkmaten: så blir vi vilseledda

Fejkmat är mat som låtsas vara något som den inte är. I boken får du insikter som alla som handlar i en matbutik behöver.

Beställ nu

Stora boken om barn och mat

Att lära små barn äta mat kräver kunskap. När kan de äta hela bitar mat? Hur hanterar man en liten matskeptiker? Boken är full av tips och garanterat fri från tillsatser.

Beställ nu

Smakäventyret

En bok till alla nyblivna föräldrar som behöver smakträna sina bebisar. Ni ska få all den kunskap jag själv inte hade, men som jag så innerligt önskar att jag hade haft.

Beställ nu eller provläs

Det sötaste vi har

Ingen generation barn har ätit så mycket socker som dagens. Läs om hur söt skräpmat ställer till det i allt från tarmflora, till lever och hjärna.

Beställ nu eller provläs

Ett sötare blod

Vetenskapsjournalisten Ann Fernholm granskar rådet om en lågfettkost och berättar hur socker och snabba kolhydrater påverkar våra kroppar.

Beställ nu eller provläs

books icon

Skrivet om mina böcker

Beställ nu

Dagens Nyheter om Ett sötare blod:
"Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning."

Aftonbladet om Ett sötare blod:
"Äntligen! Bland alla motstridiga uppgifter om vad vi ska äta och inte äta kommer en bok som på ett övertygande sätt förklarar varför världen drabbats av en fetmaepidemi."

Värnamo Nyheter om Ett sötare blod:
"Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget."

Dagens Nyheters ledarsidor:
"Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde."

Gilla mig på Facebook

books icon

Inlägg efter kategori

  • Om ultraprocessad mat
  • Bebisar & mat
  • Om socker
  • Faktakoll av media
  • Lobbying & industrin
  • Kostråd och vetenskap
  • Nya forskningsrön
  • Läsares berättelser
  • Recept och mattips
  • Kostfonden
  • Föredrag
  • Övrigt

© Ann Fernholm. All rights reserved.

  • Hem
  • Inlägg efter kategori
  • Om böckerna
  • Om författaren
  • Boka föredrag
  • Teve & Poddar
  • Om ultraprocessad mat
  • Bebisar & mat
  • Om socker
  • Faktakoll av media
  • Lobbying & industrin
  • Kostråd och vetenskap
  • Nya forskningsrön
  • Läsares berättelser
  • Recept och mattips
  • Kostfonden
  • Föredrag
  • Övrigt
  • Stora boken om barn och mat
  • Smakäventyret
  • Det sötaste vi har
  • Ett sötare blod