Jag har precis läst din bok, och jag kan varmt rekommendera den till alla jag känner! Fängslande och övertygande skrivet! Jag är i och för sig en hängiven lågkolhydratätare sedan två år, så jag hör till de redan frälsta kan man säga. Efter att ha läst boken så växer i alla fall förvåningen och ilskan över att så många diabetiker (och cancerpatienter också för den delen) får kostråd och behandling som snarare förkortar deras liv än hjälper dem att lindra sjukdomen. Och man undrar hur länge dessa tokerier kommer att fortgå egentligen. Man kan ju tycka att det är upp till var och en vad han eller hon stoppar i sig, men den bistra sanningen är ju som du också tar upp att t.ex. diabetesvården kostar samhället oerhörda pengar årligen, en kostnad vi alla får vara med och betala. Vårdpengar som skulle kunna användas på ett mycket bättre sätt än till statiner, GBP och insulininjektioner.
Att lära små barn äta mat kräver kunskap. När kan de äta hela bitar mat? Hur hanterar man en liten matskeptiker? Boken är full av tips och garanterat fri från tillsatser.
En bok till alla nyblivna föräldrar som behöver smakträna sina bebisar. Ni ska få all den kunskap jag själv inte hade, men som jag så innerligt önskar att jag hade haft.
Dagens NyheteromEtt sötare blod: "Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning."
AftonbladetomEtt sötare blod: "Äntligen! Bland alla motstridiga uppgifter om vad vi ska äta och inte äta kommer en bok som på ett övertygande sätt förklarar varför världen drabbats av en fetmaepidemi."
Värnamo NyheteromEtt sötare blod: "Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget."
Dagens Nyheters ledarsidor: "Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde."
Gäst ∙ 20 november, 2012 kl. 12:29
Jag såg inte provtagningen, men väl inslaget med Ann Fernholm. Hur var det med Jidhes blodsocker? Malou hade ju 4.3 före och 8.3 efter, i tid 20 min.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 20 november, 2012 kl. 12:40
Han skulle inte vara med i experimentet utan mätte bara för skoj skull i puffen.
≪ | ≫ |
Per ∙ 21 november, 2012 kl. 10:04
Jag har precis läst din bok, och jag kan varmt rekommendera den till alla jag känner! Fängslande och övertygande skrivet! Jag är i och för sig en hängiven lågkolhydratätare sedan två år, så jag hör till de redan frälsta kan man säga. Efter att ha läst boken så växer i alla fall förvåningen och ilskan över att så många diabetiker (och cancerpatienter också för den delen) får kostråd och behandling som snarare förkortar deras liv än hjälper dem att lindra sjukdomen. Och man undrar hur länge dessa tokerier kommer att fortgå egentligen. Man kan ju tycka att det är upp till var och en vad han eller hon stoppar i sig, men den bistra sanningen är ju som du också tar upp att t.ex. diabetesvården kostar samhället oerhörda pengar årligen, en kostnad vi alla får vara med och betala. Vårdpengar som skulle kunna användas på ett mycket bättre sätt än till statiner, GBP och insulininjektioner.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 21 november, 2012 kl. 21:23
Ett varmt tack till dig! Ja – diabetesvårdens skenande kostnader borde vara nog för att få socialministern att agera…
≪ | ≫ |
PL ∙ 25 november, 2012 kl. 22:24
Habil insats i tvsoffan! Din bok står förstås på köplistan, men bäst för mig vore om den fanns som ljudbok. Är detta kanhända något som är på gång?
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 26 november, 2012 kl. 08:24
Hej och tack! Jag har inte hört något om att det skulle bli en ljudbok än. Men jag ska vidarebefordra din önskan till förlaget!
≪ | ≫ |