Nu publicerar myndigheten Vetenskapsrådet en krönika där jag berättar om mina upplevelser av att granska kostråd till diabetiker. Krönikan handlar bland annat om ett reportage som jag gjorde för SVT:s Vetenskapens värld, som jag också beskriver i Ett sötare blod. Läs krönikan på tidningen Curies hemsida.

På youtube kan du se TV-reportaget i tre klipp:

I första delen börjar sex personer med typ 2-diabetes på en LCHF-kostkurs i Karlstad.

I andra delen berättar bland annat diabetesläkaren Christian Berne om att kostråden till diabetiker vilar på en bräcklig vetenskaplig grund.

I tredje delen får forskare kommentera värden från en kvinna som har blivit symptomfri från sin diabetes tack vare LCHF.

Som du kan se var det en forskare som inte alls reagerade med samma kyla (som jag berättar om i krönikan) som de andra forskarna, Christian Berne. Han är en av de forskare som är öppen för för vetenskapliga argument, även när de inte stöttar gamla sanningar.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media, Tankar kring fettdebatten. Stötta mitt arbete via Patreon.