Så här vacker var solnedgången igår i Visby. Susanne Nyström hade lyckats få så många gotlänningar intresserade av Ett sötare blod att det blev fullsatt på Almedalsbiblioteket. Jätteroligt! I morse satt jag under 50 minuter framför mikrofonen på P4 Gotland. Vill du lyssna, kan du göra det här: Godmorgon Gotland. Det börjar vid 1:31:10. Typ. Vi pratar smör, margarin, kolesterol, socker och mycket mer.
Jag lovade också att lägga ut Susannes recept på chokladbollar med dadlar i. Hennes är rullade i lakritspulver. Mums.
1 dl cashewnötter
10 kärnfria dadlar
kakao
vaniljpulver (inte vaniljsocker)
Vatten
Hon mixar först cashewnötterna och sedan tillsätter hon dadlarna. Därefter kakao, vaniljpulver & vatten efter behag. Bollarna rullas sedan i kokosflingor eller kung markattas lakritspulver. Hon brukar göra dem ganska små. Ät & njut.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips, Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.
Anneli ∙ 12 oktober, 2013 kl. 06:09
Hur är det med dadlar? Är det inte mycket kolhydrater i dom? Och hur påverkar det blodsockret? Är så sugen på att testa men vill inte dra igång något sötsug. Har ätit lchf sedan januari och har inget direkt sug nu.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 12 oktober, 2013 kl. 08:22
Där får man avgöra själv vad man tror. Vissa är mer känsliga än andra. För barn är dessa enormt mycket bättre än vanliga kokosbollar.
≪ | ≫ |
Ann Fernholm om blodsocker, kolesterol mm i radio – och chokladbollar på dadlar | 4Health.se by Anna Sparre ∙ 12 oktober, 2013 kl. 08:35
[…] Ann lägger i sitt inlägg om radioklippet också upp ett smaskigt (om än inte super-lowcarb), nyttigt recept på chokladbollar. Rawfood faktiskt: http://ettsotareblod.se/om-kosten-pa-godmorgon-gotland/ […]
≪ | ≫ |
Per Sundström ∙ 13 oktober, 2013 kl. 06:31
Dadlar, torkade: hög sockerhalt, dock något lägre än i russin men högre än i sirap (fördelning fruktos:glukos något mer glukos). Dvs är man diabetiker bör man nog vara försiktig med mängden bollar… Men dem är ju gjorda av ursprungliga och spårbara råvaror, vilket är nog så viktigt.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 13 oktober, 2013 kl. 10:53
Ja, och för barn är dessa kokosbollar bra mycket bättre än de som barnfamiljer bakar hemma.
≪ | ≫ |