GotlandSå här vacker var solnedgången igår i Visby. Susanne Nyström hade lyckats få så många gotlänningar intresserade av Ett sötare blod att det blev fullsatt på Almedalsbiblioteket. Jätteroligt! I morse satt jag under 50 minuter framför mikrofonen på P4 GotlandVill du lyssna, kan du göra det här: Godmorgon Gotland. Det börjar vid 1:31:10. Typ. Vi pratar smör, margarin, kolesterol, socker och mycket mer.

Jag lovade också att lägga ut Susannes recept på chokladbollar med dadlar i. Hennes är rullade i lakritspulver. Mums.

1 dl cashewnötter
10 kärnfria dadlar
kakao
vaniljpulver (inte vaniljsocker)
Vatten

Hon mixar först cashewnötterna och sedan tillsätter hon dadlarna. Därefter kakao, vaniljpulver & vatten efter behag. Bollarna rullas sedan i kokosflingor eller kung markattas lakritspulver. Hon brukar göra dem ganska små. Ät & njut.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.