Nu har professor Martin Ingvar och läkaren Annika Dahlqvist skrivit varsin replik på DN debatt angående Rössners inlägg i söndagens tidning.

Martin Ingvar: ”Nej, viktdebatten stannar inte” – DN.SE.

Annika Dahlqvist: ”Vi måste fortsätta kostdebatten” – DN.SE.

Citat av Ingvar: Utfallet på DN Debatt avspeglar en moralisk människosyn som är nedsättande för alla de som bekymrar sig för den egna vikten. Och vi är många. Ungefär halva befolkningen. De flesta vill inte se maten som ett problem utan som en av livets bästa tillgångar. Då behövs kunskap, saklighet och diskussion som berör, inte en utdaterad paternalism som andas ”jag vet svaret och de andra gör inte som jag säger”. När Rössner beskriver kroppen som en perfekt maskin (1 kalori in=1 kalori ut) vittnar det om en generande okunnighet om hur den hormonella regleringen för ämnesomsättningen fungerar.”

Välformulerat, tycker jag.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.