nordiska_sockerKära bloggläsare! Jag ser fram emot att träffa er på Nordiska i morgon. Det är fullsatt. Om du får förhinder så se till att meddela Kristina Billow på Natur & Kultur så ger du någon annan chansen att få platsen.

Jag längtar så efter att få se sockerutställningen. Livsmedelsindustrin har ju de senaste dagarna påstått att sockerkonsumtionen länge legat konstant. Men så är det ju inte. Den här utställningen handlar om de stora förhoppningar vi satte på sockret när priset sjönk och de vita rena kristallerna skulle ta oss ut ur fattigdomen. Det är 100-150 år sedan som vi påbörjade den största kostomställningen i mänsklighetens historia sedan vi började äta spannmål.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.