Kära bloggläsare! Jag ser fram emot att träffa er på Nordiska i morgon. Det är fullsatt. Om du får förhinder så se till att meddela Kristina Billow på Natur & Kultur så ger du någon annan chansen att få platsen.
Jag längtar så efter att få se sockerutställningen. Livsmedelsindustrin har ju de senaste dagarna påstått att sockerkonsumtionen länge legat konstant. Men så är det ju inte. Den här utställningen handlar om de stora förhoppningar vi satte på sockret när priset sjönk och de vita rena kristallerna skulle ta oss ut ur fattigdomen. Det är 100-150 år sedan som vi påbörjade den största kostomställningen i mänsklighetens historia sedan vi började äta spannmål.
Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Övrigt, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.
Hanveden ∙ 22 oktober, 2014 kl. 10:09
Den här videon borde visas på Nordiska…
http://www.youtube.com/watch?v=lFGuSWzmumE
Det Tore Persson säger i slutet av föredraget om att vi fungerar som en agarplatta i vårt luftvägssekret när vårt blodglykos överstiger 8 mmol/l och glukos finns då luftvägssekret och driver MRSA…
De som inte tror ett konstant lågt blodglykos är att föredra bör nog tänka om!
mLCHFh B-) .
≪ | ≫ |
Hanveden ∙ 22 oktober, 2014 kl. 10:13
finns då i luftvägssekret , skall det stå
mLCHFh 🙂
≪ | ≫ |
Karin20 ∙ 22 oktober, 2014 kl. 18:59
Tack för ikväll, helt underbart!
≪ | ≫ |
Ann Fernholm ∙ 23 oktober, 2014 kl. 07:29
Tack själv! Roligt att vara där!
≪ | ≫ |
Lars Lundgren ∙ 23 oktober, 2014 kl. 14:10
Angående livsmedelsindustrin
Kollade produkten Taco Sauce – Santa Maria
Innehåller 6% socker vilket härör från ingredienserna.
Frågade kundtjänst om ”modifierad stärkelse”( tillsatt för att göra tacosåsen simmigare)
är en variant av HFCS. Nej svarade Santa Marias kundtjänst.
Är det så?
Är det inte socker- modifierad stärkelse?
Hoppas någon kan svara mig!!
≪ | ≫ |
Ann Fernholm ∙ 24 oktober, 2014 kl. 08:58
Hej och modifierad stärkelse är inte socker. HFCS står för high fructose corn syrup. På svenska förpackningar står det: glukos-fruktossirap, fruktos-glukossirap eller isoglukos.
≪ | ≫ |