Nu uppmanar docenten och läkaren Ralf Sundberg, tillsammans med LCHF-debattörerna Per Wikholm och Lars-Erik Litsfeldt, folkhälsominister Gabriel Wikström att tillsätta en sanningskommission som ska utreda Livsmedelsverkets arbete och de kostråd vi har fått från myndigheten sedan början av 1970-talet. Läs deras tunga argument och välformulerade debattartikel: Utred kostråden – Debatt – UNT.se.

En oberoende utredning skulle verkligen vara på sin plats. För precis som debattörerna skriver tillhör dessa kostråd medicinhistoriens största skandaler. Till en början var det mest ett misstag, men nu när så enormt mycket talar för att kostråden direkt kontraproduktiva är det en skandal att det får fortgå. Livsmedelsverkets kostråd påverkar till exempel vad cirka två miljoner barn får för mat i skolan. Att kostråden är korrekta är fundamentalt för alla barns hälsa.

Dela och sprid debattartikeln! Se till att texten blir som ett litet virus som äter sig in i varenda Facebookflöde…

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.