Mina barn gillar inte de LCHF-pannkakor som finns i vissa kokböcker. De smakar som omelett, tycker de. Nu har jag experimenterat mig fram till pannkakor som fick betyget ”utsökt” när min son smakade på smeten. De innehåller hälften så mycket vetemjöl, och förmodligen minst dubbelt så mycket vitaminer som vanliga pannkakor. Receptet för 1 vuxen och 2 barn är:

  • 5 ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 4 dl standardmjölk
  • 1 ½ tsk salt
  • ½ dl rapsolja
  • 25-50 gram smör

Pannkakorna håller inte ihop riktig lika bra vid stekningen som de vanliga – men det funkar. Dessutom är de väldigt mättande – så man behöver inte steka så många! Till pannkakorna fick barnen jordgubbssylt gjord på riktiga sommarjordgubbar. Lite rinnig, men med hälften så mycket socker i.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.