Jag har bestämt mig för att hitta sätt att få alla goda julsmaker utan att äta en massa socker. Igår handlade jag mandelmjöl, kokosflingor, kokosfett, smör, mörk choklad, saffran, kanel, kardemumma, ingefära, nejlikor med mera för att börja experimentera.

Det första jag gjorde har inte alls med julen att göra. För på hyllan med alla Kung Markattas nya produkter stod LAKRITSPULVER. Sjukt gott. Lite som barndomens hockeypulver, men mer naturligt på något vis. Hittade ett recept på chokladtryffel och hade i lakritspulvret istället för den passionsfrukt som står i receptet. Tänkte inte på att man ju har vattenbad för att chokladen inte ska bli för varm. Så allting skar sig och det blev ingen tryffel. Istället hällde jag den skurna smeten i ischokladformar. Det såg (väldigt) misslyckat ut, men smakade riktigt bra. Barnens betyg: godare än godis.

Nu ska jag prova Britta Höglunds saffranskakor.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.