GI deluseSitter just nu och bläddrar i den fantastiskt vackra kokboken GI & LCHF Deluxe. Det är min kära kollega Gunilla Eldh som har skrivit den – hon som tillsammans med Martin Ingvar har gett ut alla Hjärnkollböckerna. Det här är ett hett julklappstips till alla som gillar att laga mat med kärlek och läckra råvaror, som gillar att kryssa mellan diskarna i saluhallen och skapa en syndigt god komposition på tallriken. Ett tips också till er som redan har börjat svettas över nyårsmenyn. Här finns inspiration att hämta för många nyår framöver!

Annars är det flera läsare som har hör av sig och undrat hur de ska äta nu – om jag vet några bra kokböcker som de kan ha som stöd? Förutom Gunillas bok, har jag personligen Klaras GI-mat för familjen och Klaras GI-mat hemma. Där finns många recept på bra mat som mina barn gillar (men jag brukar ha i lite mer fett än vad som står). Men vad säger ni läsare? Vilka favoriter har ni bland alla GI och LCHF kokböcker? Tipsa gärna och skriv några korta rader om varför ni gillar just dessa böcker. Alla kokboksförfattare får gärna också tipsa om sina egna böcker och skriva vad som är bra med just dessa. Så gör jag en sammanställning som kan fungera som en inspirationskälla.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Recept och mattips, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.