debatt Expressen

Idag publicerar Expressen en debattartikel där jag kritiserar forskare och myndigheter för att påstå att mättat fett skulle vara farligt för hjärtat. Ett litet utdrag:

”Att som Rosengren och Danielsson framställa de senaste decenniernas kostomläggning som en bra förändring för befolkningen är inget annat än cyniskt. Bukfetma och typ 2-diabetes har spridit sig som en löpeld. Dessutom har antalet fall av våra vanligaste cancerformer ökat. Vår kost kan inte ena dagen vara bra för hjärtat och andra dagen vara orsaken till att vi har blivit fetare och får cancer.”

Läs mer: www.expressen.se/debatt/punktera-myten-om-farliga-fettet

Som av en händelse publicerade brittiska the Guardian en artikel på samma tema igår: www.guardian.co.uk/commentisfree/2013/jan/24/defence-of-sugar-confection-scientists

Här är en krönika för Vetenskapsrådets tidning Curie om hur det har varit att granska fettdebatten: www.tidningencurie.se/22/kronikor/kronikor/2013-01-10-ann-fernholm-nar-kylig-prestige-hindrar-utveckling.html

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.