Hej jag har en fråga! Varje gång jag har provat att dra ner på mängden kolhydrater så får jag magkatarr, känner ett sug i magen och blir hungrig kort efter jag ätit. Har då även ätit mig mätt när jag åt. Vad kan det bero på? Jag är inte överviktig eller har problem med vikten, men jag vill leva sunt såklart.
Hej MrsA.
Låter som du äter för lite fett. Nyckeln är att ersätta colisarna med något annat, alltså naturligt fet mat. Jag var också lite rädd i början, att dra på med det feta, fettskräcken” sitter djupt i oss :-(. Gärna olivolja på salladen och kanske stekt hallumi som tillbehör. För jag antar att du redan har grädde i såsen:-))
Ugnsgratinerad broccolli, blomkål eller vilkål med gräddäggstanning mättar väldigt bra och smakar himelskt! Hoppas du hittar din nivå för hälsofördelarna är gigantiska att avstå från de ”tre vita jävlarna” (vitt socker, vitt mjöl och vitt ris). Keap the faith!
Hör av dig till kostdoktorn.se eller någon annat forum för att höra om någon annan person har haft samma erfarenhet. Jag är inte läkare, utan är mer expert på kroppens molekyler. Att du blir hungrig i början kan ha att göra med att hjärnan är van vid att bränna glukos och behöver vänja om sig till att bränna mer ketonkroppar (som kommer från fett).
Att lära små barn äta mat kräver kunskap. När kan de äta hela bitar mat? Hur hanterar man en liten matskeptiker? Boken är full av tips och garanterat fri från tillsatser.
En bok till alla nyblivna föräldrar som behöver smakträna sina bebisar. Ni ska få all den kunskap jag själv inte hade, men som jag så innerligt önskar att jag hade haft.
Dagens NyheteromEtt sötare blod: "Spännande som en thriller och lättillgänglig även för den som inte har vetenskaplig skolning."
AftonbladetomEtt sötare blod: "Äntligen! Bland alla motstridiga uppgifter om vad vi ska äta och inte äta kommer en bok som på ett övertygande sätt förklarar varför världen drabbats av en fetmaepidemi."
Värnamo NyheteromEtt sötare blod: "Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget."
Dagens Nyheters ledarsidor: "Till alla som däremot blir stående med fingrarna i godisaskarna finns en receptfri dunderkur: boken ”Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker” av Ann Fernholm. Den är i paritet med Isabella Lövins bok om överfisket, vad gäller att med lätt hand borra sig in i ett komplext kunskapsområde."
Kurtz ∙ 9 februari, 2013 kl. 19:03
Verkligt bra ide men jag vågar nog inte det blir nog en stor tulpan bukett som vanligt,älskar även själv tulpaner.
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 10 februari, 2013 kl. 09:32
🙂
≪ | ≫ |
Tombola ∙ 10 februari, 2013 kl. 01:28
,,,kanske bättre att ge bort ett exemplar av din bok istället,,,
≪ | ≫ |
maxiq ∙ 11 februari, 2013 kl. 09:18
Se det som gratisreklam! 🙂
≪ | ≫ |
MrsA ∙ 11 februari, 2013 kl. 18:22
Hej jag har en fråga! Varje gång jag har provat att dra ner på mängden kolhydrater så får jag magkatarr, känner ett sug i magen och blir hungrig kort efter jag ätit. Har då även ätit mig mätt när jag åt. Vad kan det bero på? Jag är inte överviktig eller har problem med vikten, men jag vill leva sunt såklart.
≪ | ≫ |
MariaLilja ∙ 12 februari, 2013 kl. 11:45
Hej MrsA.
Låter som du äter för lite fett. Nyckeln är att ersätta colisarna med något annat, alltså naturligt fet mat. Jag var också lite rädd i början, att dra på med det feta, fettskräcken” sitter djupt i oss :-(. Gärna olivolja på salladen och kanske stekt hallumi som tillbehör. För jag antar att du redan har grädde i såsen:-))
Ugnsgratinerad broccolli, blomkål eller vilkål med gräddäggstanning mättar väldigt bra och smakar himelskt! Hoppas du hittar din nivå för hälsofördelarna är gigantiska att avstå från de ”tre vita jävlarna” (vitt socker, vitt mjöl och vitt ris). Keap the faith!
≪ | ≫ |
AnnFernholm ∙ 12 februari, 2013 kl. 10:33
Hör av dig till kostdoktorn.se eller någon annat forum för att höra om någon annan person har haft samma erfarenhet. Jag är inte läkare, utan är mer expert på kroppens molekyler. Att du blir hungrig i början kan ha att göra med att hjärnan är van vid att bränna glukos och behöver vänja om sig till att bränna mer ketonkroppar (som kommer från fett).
≪ | ≫ |