I söndags avslutade Maciej Zaremba sin artikelserie kring vården: Patienten och prislappen. I den sista delen, ”Hur mycket oro tål en människa?” går han bland annat in på den svenska cancersjukvården: ”Patienter i Sverige får vänta längre än i till exempel Ungern, Tjeckien och Danmark på besked om den där knölen i bröstet.”

Maciej Zaremba brukar skriva med ett djupt engagemang. Men den här gången når han en ny dimension. Han liksom väser fram texten mellan sammanbitna tänder. Man kan skönja ett ursinne över hur vården misshandlas av styrande politiker. Det är ingen idé att jag refererar vad han skriver. Det är mycket bättre att ni läser själva. Det är djupt berörande. Och jag kan inte säga annat än att jag hoppas att vården blir en valfråga.

www.dn.se/Stories/stories-kultur/den-olonsamma-patienten

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.