Ikväll 20.00 kommer SVT:s Korrespondenterna att handla om den ökande sockerkonsumtionen i världen och vilka skador sockret ställer till med. Bland annat träffar en reporter Robert Lustig, läkare på UCSF i San Francisco som behandlar överviktiga barn. Han kom nyligen ut med boken ”Fat Chance” som beskriver varför socker skapar ett sug i kroppen och varför det leder till övervikt.

Klockan 19.15 kommer också jag att chatta på SVT:s nyhetssajt om varför socker är skadligt för kroppen. Har du en fråga – ställ den där!

Här ett inslag som sändes i morse kring detta: www.svt.se/nyheter/sverige/svarare-banta-for-unga-an-for-vuxna. Claude Marcus är med och säger att man måste vänja sig att typ äta mindre och inte äta sig mätt. Jag tror det är helt fel. En stor studie i New England Journal of Medicin från 2008 visar att de som inte hade någon kaloribegränsning, men däremot en kolhydratbegränsning, gick ner mest i vikt. Det är nog den bästa viktstudie som någonsin gjort.

Claude Marcus säger också att vi borde ha en skatt på socker i Sverige. Och där håller jag med honom av hela mitt hjärta!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.