Expressen söndag del 2I helgen kommer andra delen i Expressen Söndags serie om socker. De skriver ”Läs också om hur man bara genom att ta bort socker och snabba kolhydrater från kosten kan bli fri från diabetes, värk, övervikt och orolig mage. Möt Mats, Louise, Lotta och Kicki som alla har blivit friskare och smalare.”

Det ska bli spännande att läsa. Sist gjorde reportern Elin Gunnarsson ett utmärkt jobb. I Ett sötare blod skriver jag om min egen mamma och om hur hon blev av med den värsta fibromyalgivärken genom en strikt lågkolhydratdiet. I boken berättar jag också om ett par banbrytande vetenskapliga studier, publicerade i prestigetidskriften Cell, som ger biokemister anledning att tro att detta inte bara är en placeboeffekt eller humbug. Mycket talar istället för att en lågkolhydratdiet kan minska inflammationen i kroppen.

Ibland kan jag undra vad som hade hänt om min mamma aldrig hade lagt om kosten. Det är fantastiskt att det kan fungera. Det hjälper inte alla, men det hjälper ganska många.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.