En läsare mejlade nyligen och berättade att när han la om kosten sjönk det onda LDL-kolesterolet. Så här skriver han:

”Jag har precis varit på hälsokontroll. Det började för snart ett halvår sedan. Jag la om kosten och en av orsakerna var att jag hade läst din bok. I korthet byter jag ut potatis och andra kolhydrater mot grönsaker som kål, tomat, spenat och sallad. Jag äter fisk lite oftare än tidigare. I alla fall försöker jag att hålla mig nästan helt borta från kolhydrater. Ändå tycker jag att jag lever gott, äter grädde med bär, goda ostar, choklad och till och med en chokladboll ibland med lite mindre socker i.

Jag har inte diabetes eller så utan är fullt frisk. Det bara blev så att jag prövade att äta annorlunda och det kändes bra så jag fortsatte. Nu har jag minskat mitt LDL, det ”onda” kolesterolet från 4,07 till 3,57. Genom att äta mer fett. Jag har även minskat mitt midjemått och min vikt något men det har aldrig varit något mål eftersom jag ligger bra där. Även blodsockret var lägre än förra gången, från 6,62 till 5,43.

Men värdena spelar inte så stor roll. Jag har varit märkbart friskare och piggare. Eftersom jag jobbar hårt, har tre småbarn, stressar och blir väckt ofta på natten är detta viktigt. Det kan vara placebo eller en tillfällighet att jag inte har varit förkyld på ett halvår. Men jag tror inte det.”

Skicka in din berättelse

Ni läsare får gärna skicka in era berättelser så publicerar jag dem här på bloggen. Berätta hur du har lagt om kosten och hur det har påverkat dig. Du kan välja om du vill vara anonym. Skriv både vad som varit positivt och vad som varit negativt.  Jag samlar allt under kategorin ”Fina berättelser från läsare”, som ett litet bibliotek av erfarenheter! Mejladressen är:

mejladress i bild

 

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Läsares berättelser, Okategoriserade. Stötta mitt arbete via Patreon.