Veckans Affärers reporter Emanuel Sidea skriver idag om Ett sötare blod: ”Skippa sockret och sänk vårdkostnaderna.”  Slutet av artikeln: ”Vad kunde finansieras om kostnaden för diabetesvården i Sverige halverades? Ett femte jobbskatteavdrag och lite därtill, eller samtliga rot- och rutavdrag som gjordes i fjol. Plus en friskare befolkning. ”

Jag hoppas vår finansminister läser detta och tar sig en funderare!

Ett tillägg efter kritik: jag tycker inte finansministern ska styra över vården. Däremot, som jag skriver i Ett sötare blod, borde han avsätta pengar till en riktig bra studie som utvärderar den långsiktiga effekten av olika dieter vid diabetes. Det finns stora och mycket kostsamma kunskapsluckor när det gäller kostråd till diabetiker.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Titta i kategorin Okategoriserade, Ett sötare blod i media. Stötta mitt arbete via Patreon.