En av de sjukdomar som är kopplade till högt blodsocker är sömnapné, då man har långa andningsuppehåll när man sover. Både sömnapné och högt blodsocker är också kopplat till en högre risk för hjärtsjukdom. Nu rapporterar forskare från en internationell thoraxkonferens i Philadelphia att:

Behandling av sömnapné förbättrar blodsockernivåerna vid prediabetes

När personer med prediabetes fick sova med en andningsmask som håller ett lätt övertryck (så att luftvägarna är öppna hela natten) förbättrades deras blodsockerkontroll. I pressmeddelandet står att så många som två tredjedelar av alla personer med typ 2-diabetes förmodligen lider av sömnapné.

En släktning till mig, som har diabetes, kunde lägga bort sin andningsmask när han började äta lågkolhydratkost. På tre månader gick han ner 15 kilo och som en positiv bieffekt började han andas normalt på nätterna. Är det någon av er läsare som har en liknande erfarenhet?

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.