En läsare, Hasse Enarsson, har mejlat sin berättelse. Efter att ha läst Ett sötare blod la han om kosten den 1 juli i år. Till en början var det lite svårt att följa dieten för sonsonen var på besök. Han fick välja meny och då blev det en del hamburgare, pasta och pizza. Men sedan dess har Hasse Enarsson tappat nio kilogram. Så här skriver han:

”Jag hade ett samtal med min kardiolog för 3 veckor sedan. Alla värden kanon. Vi hade också en diskussion om dieten. Jag har konsekvent undvikit bröd och potatis, ris och pasta och ersatt med avokado, squash, aubergine, vitkål i en blandning av majonnäs och yoghurt, tomater och lök med mera. Vi äter också mer av blomkål och broccoli. Eftersom jag är nybörjare med denna diet så utökas det gröna innehållet kontinuerligt. Kort sagt: jag äter mycket mer grönt nu än tidigare.

Jag har fått rådet av min hjärtläkare att fortsätta på den inslagna vägen. Jag har arytmi och hjärtsvikt.”

Hasse Enarsson berättar också att han har upptäckt att han står sig mycket längre på frukosten nuförtiden. Den består av ägg och bacon och en sked oraffinerad kokosolja. Först vid 16-tiden blir han hungrig igen. Hans kardiolog läser nu Ett sötare blod. Det ska bli spännande att se vad han säger.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.