Nu ska tydligen Candyking börsintroduceras: Candyking / Avanza Bank. Det företaget hette ju förr Karamellkungen och förser oss med större delen av de 18 kilogram lösgodis vi äter per person och år. Gissa hur många kilometer godishyllor de har världen över? 30 kilometer. Det är helt sjukt.

1:3 dl godisVill passa på att påminna om hur mycket smågodis ett barn som är 2-6 år gammalt maximalt bör äta mer vecka: 1/3 deciliter. Allt enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Barn ska få i sig max 10 energiprocent från socker och det lämnar utrymme för följande per vecka (om de är 2-6 år gamla): ½ bulle
· 2 småkakor
· 3/4 dl glass
· 1/3 dl smågodis, 4 små rutor chokladkaka, ½ minipåse snacks (20 gram)
· 1 glas läsk och saft, 2 dl. Hur många barn i Sverige ligger under den konsumtionen? Jag kan tänka att vårt kära Livsmedelsverk borde ägna en gnutta mer energi åt att sprida den informationen.

Vill du läsa fler liknande inlägg? Stötta mitt arbete via Patreon. Följ mig på Facebook, Instagram eller Twitter.